جنبش دانشجوئی در ماهی که گذشت! + ویدئو

اتحاد کارگران انقلابی ایران: فروردین ماه رو به پایان است. دانشگاه ها از دو هفته پایانی سال گذشته تا پس از تعطیلات سال جدید به تعطیلی کشانده شدند. رژیم سعی کرد در تعطیلی یک ماهه تحمیل شده به دانشجویان به بازسازی نیروهای امنیتی و سرکوب خود بپردازد.

از شهریور سال گذشته تا امروز که روزهای آخرین فروردین ماه را پشت سر می گذاریم، جنبش دانشجوئی توانسته جای پای خود را در انقلاب زن زندگی محکم کند. یورش نیروهای لباس شخصی در سایه حمایت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به دانشگاه ها، گروگان گرفتن دانشجویان مبارز، صدور احکام زندان، صدور احکام انضباطی علیه فعالین دانشجوئی و ممانعت از تحصیل این دانشجویان واکنش رژیم سرکوب و علم گریز علیه دانشجویانی بود که علم، دانش، همراهی، همدلی و اتحاد را پرچم مبارزه خود کرده بودند. رژیم جهالت به این نتیجه رسیده است که برای سرکوب انقلاب زن زندگی آزادی بایستی جنبش دانشجوئی، این بازوی سترگ انقلاب را هم از حرکت باز داشت.

دانشگاه تعطیل شد. احکام منع موقت از تحصیل را جاری کردند.  هوا برشان داشت که در غیبت دانشجویان در دانشگاه شرایط را بگونه ای تغییر دهند که پیش بردن سیاست تفکیک جنسیتی برایشان سهلتر شود. ماموران محجبه به دانشگاه گسیل کردند. «مامور حراست نما» تعدادشان افزایش پیدا کرد. حملات شیمیائی به خوابگاه های دانشجوئی سازمان دادند و برای خوابگاه ها ساعت ورود و خروج راه انداختند. مامورانی را در ورودی دانشگاه ها کاشتند تا ورود و خروج دانشگاه ها را تحت کنترل در بیاورند.

علیرغم همه این دسیسه ها و توطئه هائی که در ماه گذشته رژیم بکار گرفته، نشانه هائی از شکست در جنبش دانشجوئی را شاهد نبوده ایم که هیچ، بلکه برعکس می بینیم که جنبش دانشجوئی از عقلانیت و شجاعت انقلابی بیشتری بهره برده و عمق بیشتری یافته است. جنبش دانشجوئی بخوبی نشان داده که به نیروی خود اتکا داشته، و هیچ جناح، باند، دسته، فرقه، حزب و مدعیان مبارزه علیه جمهوری جنایت و سرکوب نخواهند توانست مبارزه جانانه دانشجویان را وسیله ای برای چانه زنی، یا یارکشی به نفع دارو دسته های خود کنند.

در حوزه استفاده از امکانات توده دانشجویان برای مقابله با سرکوب رژیم شاهدیم که بدور از هیاهوگری بیهوده و فیل هواکردن های لحظه ای، بدرون رفته و به سازماندهی خود می پردازد. امیرحسین مرادی و علی یونسی از زندان نامه می نویسند و تاکید می کنند براینکه آینده از آن مردمِ آگاه ماست. اعتراضات علیه تفکیک جنسیتی به اشکال گوناگون ادامه دارد. اجرای موسیقی و سرود توسط دانشجویان دانشگاه هنر استیصال رژیم سرکوب را به نمایش می گذارد.

آهنگسازی: ادیب قربانی
اجرا: جمعی از دانشجویان موسیقی
این گروه که پیش‌تر سرودهای سوگندنامه، راه‌کوچه، ایران غرق انقلاب است و… را نیز اجرا کرده بودند، این سرود را برای تجدیدسوگند با شهیدان راه آزادی منتشر کرده و آن‌را به مادر سیاوش و پدر حمیدرضا و… تقدیم کردند.

—————————————————

تجمع اعتراضی در اعتراض به ساعت ورود خروج؛ خوابگاه دخترانه‌ی حضرت معصومه دانشگاه شهید چمران اهواز. در پی این اعتراض نه تنها هیچ پاسخی از طرف مسئولین به دانشجویان داده نشد، بلکه دانشجویان مورد تهدید شدید مسئولین خوابگاه و حراست قرار گرفتند.

نعیم لشکری دانشجوی رشته مدیریت مالی دانشگاه خوارزمی واحد تهران و اهل بیجار، روز ۲۲ فروردین پس از بازداشت مجدد توسط نیروهای امنیتی در اثر شکنجه‌ دچار شکستگی و جراحت شده و به بیمارستان امام حسین بیجار انتقال یافته است.

بهاره دوانی، مبینا یعقوب‌زاده، مهسا سلطانی و پریزاد اسماعیلی چهار دانشجوی رشته‌ی سینمای دانشکده‌ی هنر دانشگاه دامغان، هر کدام به یک نیمسال ‌منع موقت از تحصیل محکوم شدند. این حکم‌ها در شورای تجدیدنظر انضباطی عینا تایید شد.

نامه‌ی امیرحسین مرادی و علی یونسی در سومین سالروز بازداشت از زندان

میلاد میرزایی دانشجوی مدیریت مالی دانشگاه یزد، با رای شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی به منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال محکوم شد.

روز ۲۲ فروردین هنگامی که دانشجویی به کلینیک ۱۶ آذر مراجعه کرد اما با وجود گرفتن برگه‌ی پذیرش، منشی پزشک از پذیرش دانشجو خودداری کرد و به مدیریت درمانگاه اطلاع داد. مدیر درمانگاه نیز اذعان کرد تا زمان رعایت نکردن حجاب از پذیرش وی خودداری می‌کنند. همچنین این دانشجو را تهدید کردند که در صورت ادامه دادن به اعتراض شماره‌ی دانشجویی وی را در اختیار حراست و کمیته‌ی انضباطی قرار می‌دهند.

بامداد ۲۲ فروردین حوالی ساعت ۲، ساکنین خوابگاه دخترانه‌ی ۱۳ آبان دانشگاه تهران پس از استشمام بوی نامطبوع، سرفه و سوزش چشم، به سرپرست خوابگاه اطلاع دادند اما سرپرست خوابگاه و حراست این بو را ناشی از رنگ کردن جدول خیابان مجاور دانسته و اجازه خروج از خوابگاه را نمی‌دادند. پس از حضور اورژانس و آتش‌نشانی در محل، به اصرار مامورین اورژانس دانشجویان اتاق‌هایشان را ترک کردند و مورد معاینه قرار گرفتند که یکی از دانشجویان را به بیمارستان منتقل و صبح ۲۲ فرودین ترخیص شد.

درگیری شدید افراد حراست‌نما با دانشجویان به دلیل پوشش؛ دانشکده فیزیک دانشگاه تهران. این افراد که خود را حراست معرفی کرده‌اند هیچگونه تگ شناسایی نداشته و در پاسخ به اعتراض دانشجویان مبنی بر نشان دادن کارت شناساییِ حراست، دانشجویان را تهدید کردند.

نیلوفر میرزایی دانشجوی رشته گرافیک دانشگاه الزهرا ورودی ۱۴۰۰ که در تاریخ ۱۰ آبان بازداشت شده‌بود، در زمان بازداشت به او اطلاع داده می‌شود که در کمیته‌ی انضباطی به صورت غیابی به تعلیق از تحصیل محکوم شده است. پس از آزادی و مراجعه به دانشگاه حکم ناعادلانه‌ی دو نیمسال منع موقت از تحصیل و محرومیت از خوابگاه تا پایان تحصیل به صورت شفاهی به این دانشجو ابلاغ شد.

در پی اعتراضات اخیر در سراسر کشور و همراهی همه‌جانبه‌ی دانشگاهیان با اعتراضات مردمی، تعداد قابل توجهی از دانشجویان طی روندی غیرقانونی، فرمایشی و امنیتی احکام تعلیق و اخراج دریافت کرده‌اند و بنا بر این احکام بخش قابل توجهی از دانشجویان از حق تحصیل محروم گشته‌اند. از این تعداد، گزارش ۴۳۵ نفر از دانشجویان محکوم شده در کمیته‌ی انضباطی به دست ما رسیده است و این بخشی از احکام صادره در کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌های سراسر کشور است.

صدور احکام تعلیق برای دست کم ۱۶ دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تبریز به دلیل اعتراض به مسمومیت‌های گسترده در مدارس

روز ۲۱فروردین نیروهای لباس شخصی در پردیس باغ ملی دانشگاه هنر مستقر شده‌ بودند که با حراست دانشگاه در ارتباط بودند. همچنین لیست جدیدی از دانشجویان ممنوع‌الورد در دست حراست است که  علی‌رغم پیگیری و پرسش دانشجویان، علت این ممنوعیت ورود به دانشگاه مشخص نشده است.

گفته می‌شود در جریان اعتراض دانشجویان به جلوگیری از ورود به دلیل پوشش، یک دانشجوی دختر توسط افراد لباس شخصی ربوده شده است. از اطلاعات هویتی این دانشجو اطلاع دقیقی در دست نیست.

امید زهدی دانشجوی دندانپزشکی و دبیر شورای صنفی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم‌ ‌پزشکی تبریز در شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی به اتهام شرکت در بلوا و آشوب که مصداق آن اعتراضات به مسمومیت گسترده‌ی دانش‌آموزان است، به یک ترم منع موقت از تحصیل محکوم شد.

در پی فراخوان اعلام شده در روز ۲۰فروردین برای تحصن جهت اعتراض نسبت به تعرض حراست به دانشجویان، امروز حراست دانشگاه هنر تهران جهت سرکوب هر نوع اعتراضی با فراخواندن نیروهای لباس شخصی و ماموران انتظامی، علی رغم حضور تعدادی از دانشجویان، مانع از برگزاری تحصن جلوی درب دانشگاه شدند.

روز ۲۰ فروردین حراست دانشگاه هنر از ورود بسیاری از دانشجویان دختر و پسر به پردیس باغ ملی ممانعت به عمل آورده و حتی به خود اجازه دادند نسبت به نوع شلوار دانشجویان دختر نظر کارشناسی بدهند. همچنین خانم محجبه‌ای وظیفه‌ی بستن دکمه‌های مانتوی دختران و پوشاندن شال برسر آن ها را برعهده گرفته بود.

میلاد خسروی دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی در شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی به مدت یک نیمسال به منع موقت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد. همچنین این دانشجو در ترم گذشته به طور کامل ممنوع‌الورد به دانشگاه بوده و فقط در یک هفته‌ی پایانی ترم امکان ورود به دانشگاه را داشته است.

با بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها، تذکر و تهدید حراست در خصوص رعایت حجاب گسترده‌تر شده است. بنا بر اخبار واصله در دانشگاه بهشتی پس از جمع‌آوری میز و صندلی کتابخانه دانشگاه و محروم کردن دانشجویان از فضای مطالعه مشترک، این‌بار حراست دانشگاه در اقدامی عجیب به دانشجویان دختری که شال بر سر داشته‌اند تذکر داده و مقنعه هدیه می‌دهد. دانشجویان علی‌رغم فشار و‌ سرکوب مداوم حراست، روز ۱۹ فروردین تجمع کردند و شعار‌ «نه روسری نه توسری، ازادی و برابری» سر دادند.

محمد شباهتی فعال صنفی-دانشجویی و دانشجوی کارشناسی انسان‌شناسی دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران با حکم بدوی کمیته‌ی انضباطی دو ترم دیگر از تحصیل محروم شد. طی این حکم، شباهتی با اتهام «ایجاد و شرکت در بلوا و آشوب»، به دو ترم تعلیق از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شده است.

علی فتاحی دانشجوی ورودی ۹۸ مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت در توییتی از صدور احکام غیر قانونی در کمیته‌ی انضباطی و بلاتکلیفی از وضعیت خود خبر داد. با رای شورای بدوی انضباطی دانشگاه علم و صنعت، این دانشجو به اخراج از دانشگاه و پنج سال محرومیت از پذیرش در تمام دانشگاه محکوم شد. این حکم در شورای تجدید نظر انضباطی به ۴ ترم محرومیت از تحصیل تغییر پیدا کرد. تمامی مراحل تشکیل و رسیدگی به پرونده دارای اشکالات متعدد قانونی بوده و تمامی جلسات بدون حضور ایشان برگزار شده است و مسئولان دانشگاه تاکنون از ابلاغ هر گونه حکم کتبی سر باز زده‌اند.

حسن باقری‌نیا عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری که پیش‌تر به حالت تعلیق و از ورود به دانشگاه منع شده بودند، علی‌رغم صدور قرار موقوفی تعقیب و مختومه شدن پرونده‌ی ایشان در هیات انتظامی و دادگاه انقلاب مشهد، همچنان توسط ریاست دانشگاه حکیم سبزواری در حالت تعلیق هستند و واحدهای درسی مربوطه به ایشان ارائه نشده ‌است.

علی حاجیان، دانشجوی کارشناسی رشته‌ی روان‌شناسی دانشگاه تهران و دبیر سابق انجمن علمی دانشکده‌ی روانشناسی به اتهام مضحک «استعمال دخانیات در محیط دانشگاه» و «عدم رعایت شئون دانشجویی» با حکم شورای بدوی در کمیته‌ی انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد.

محمدامین قربانی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ی مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی دانشگاه به یک نیم‌سال منع از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد.

عباس میرزایی (هادی میرزایی) دانش‌آموخته‌ی کارشناسی برق از دانشگاه بهشتی و کارشناسی ارشد موسیقی از دانشگاه هنر تهران که در روز ۱۹ آذر در تهران بازداشت شده بود، همچنان در بازداشت موقت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.

علی‌اکبر علیزاده وطن، دانشجوی کارشناسی رشته حقوق و عضو سابق شورای صنفی با حکم شورای انضباطی تجدیدنظر دانشگاه دولتی بجنورد، به یک ترم تعلیق محکوم شد.

سردار شاهمرادیان دانشجوی تجهیزات پزشکی دانشگاه علمی و کاربردی سنندج، حدود ۳ ماه گذشته بازداشت شده است و همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.

دانشجویان جامعه شناسی دانشگاه شیراز در اعتراض به جذب استادی در این بخش که جای شبهه‌های فراوانی داشت و در پروسه‌ای پر ابهام صورت پذیرفت دست به اعتراض زدند که نتیجه کار تهدید طرح شکایت علیه برخی از آن‌ها شد.

محمد خانی دانشجوی دکتری رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی که در جریان وقایع ۲۳ مهرماه در زندان اوین مورد اصابت گلوله‌ی جنگی قرار گرفته و مجروح شده بود در روز سوم فروردین آزاد شد.

ابوالفضل نژادفتح دانش آموخته انسانشناسی و فعال صنفی-دانشجویی دانشگاه تهران که در تاریخ ۲۰ تیر ۱۴۰۱ برای اجرای حکم وارد زندان اوین شده بود امروز بعد از تحمل ۹ ماه و ۱۵ روز حبس با احتساب ایام بازداشت با مرخصی متصل به آزادی از زندان گوهردشت آزاد شد.

سها مرتضایی، فعال صنفی-دانشجویی ستاره‌دار و دبیر سابق شورای صنفی کل دانشگاه تهران مورخ ۲۹ اسفند ماه پس از ۹ روز مرخصی اضطراری به دلیل‌ عدم تمدید مرخصی از جانب دادستانی تهران و دایره‌ی نظارت بر زندان اوین به زندان قرچک فراخوانده شد.

میلاد کاکاوند دانشجوی مقطع دکتری مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران توسط شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی به دو ترم منع موقت از تحصیل تعلیقی با احتساب در سنوات محکوم شد.

ایمان هاشمی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی و فعال دانشجویی دانشگاه مازندران، توسط کمیته‌ی انضباطی به دو ترم منع موقت از تحصیل محکوم شد.

کسری نوری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران که در اول اسفند سال ۹۶ بازداشت و به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که ۷ سال و ۶ ماه آن قابل اجرا بود، ۲۵ اسفند ۱۴۰۱، از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.

در پی برگزاری شورای عمومی در دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که به درخواست شورای صنفی این دانشکده با هیات رئیسه برگزار شد، حداقل ۳نفر از حاضرین در جلسه به کمیته‌ی انضباطی احضار شده‌اند.

جمع کردن تمامی میزها و صندلی‌های سالن کتاب‌خانه مر‌کزی دانشگاه شهید بهشتی پس از تفکیک جنسیتی و اعتراض دانشجویان

احضار ۴۰ تن از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به کمیته‌ی انضباطی

کانال تلگرامی اتحاد کارگران

وب‌نوشت روی WordPress.com.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: