افت و خیز ویژگی هر موقعيت انقلابی است. در شرایط اُفت رژیم تلاش میکند دستآوردهای دوره خیز را پس بگیرد.
محرومیت از شرکت در امتحان ترم، بازداشت، صدور احکام زندان و ممنوع الخروجی، تائید احکام دادگاه بدوی، آزادی به قید وثیقه، قطع همکاری با اساتید حامی اعتراضات دانشجویان، همکاری حراست دانشگاه با نیروهای امنیتی، بازداشت مجدد دانشجویان آزادشده، ارجاع پرونده دانشجویان به دادگاه های انقلاب، صدور حکم حبس خانگی با پابند، صدور احکام ضدانسانی شلاق، عدم ثبت نام دانشجویان دختر به دلیل عدم رعایت حجاب، تحمیل جریمه نقدی به دانشجویان معترض، تعلیق هشت ماهه دانشجویان از ادامه تحصیل، تحمیل کار رایگان برای اداره بهزیستی، اجبار دانشجویان انقلابی به شرکت در کلاس های آموزش و تفسیر قران، شکایت رئیس دانشگاه از دانشجویان حامی خیزش انقلابی مردم، تعلیق پنج ساله حکم زندان تعزیزی، ممنوعیت استفاده از فضای مجازی، و مجبور کردن دانشجویان به سه نوبت زیارتِ قبرِ به اصطلاح شهدای امنیت از جمله شیوه هائی است که رژیم اسلامی در ده روزه اخیر بکار گرفته تا بتواند خاکستری برروی آتش اعتراضات دانشجویان بپاشد.
تجربه نشان داده است که مهمترین ویژگی دوران افت بکارگيري تاکتیکها و اقداماتی از سوی دانشجویان است که نشان دهنده تداوم انقلاب بطور کلی باشد. ساخت سمبولیک مجسمه اعدامی و چسباندن پوستر در اعتراض به اعدام (قتل دولتی)، دفاع دانشجوی زندانی از پایان نامه دکتری در زندان، تحصن دانشجویان در اعتراض به احکام انضباطی، چسباندن دست نویس های کاغذی روی دیوار در حمایت از دانشجویان زندانی، اجرای سرود انقلابی توسط دانشجویان، صدور بیانیه، انتشار شبنامه، شعارنویسی علیه سکوت، و نصب عکس اعدام شده گان بر در و دیوار خوابگاه که در ده روز گذشته از سوی دانشجویان دانشگاه های مختلف در سراسر کشور به انجام رسیده، فراهم آورنده سوخت آتشی است که رژیم ضد دانشجو سعی داشته خاکستر روی آن بپاشد.
———————————————
اخبار و رویدادهای جنبش دانشجوئی در ده روز اول بهمن ماه
علی آذرپیوند استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه زنجان و فارغالتحصیل کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران که از ابتدای اعتراضات همراه دانشجویان بوده است، از ریاست پارک علم و فناوری استان زنجان برکنار شد.
امیررضا دوزنده دانشجوی رشته جامعهشناسی دانشگاه مازندران و مدیرمسئول نشریهی دانشجویی ضد، توسط دادگاه انقلاب ساری به سه سال حبس، دوسال تبعید، دوسال ممنوعالخروجی و دوسال محرومیت از فعالیت مجازی محکوم شد.
سهند مرتضوی دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه تهران ورودی ۹۷ که در روز سی و یکم شهریور بازداشت شده بود در شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی افشاری به سه سال حبس تعزیری که به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمده است، منع خروج از کشور و منع استفاده از شبکههای مجازی و تلفن هوشمند به مدت سالهای تعلیق و حضور به موقع بر سر مزار شهدای امنیت در قطعه ۵۰ از بهشت زهرا، سه نوبت در صبح جمعه از ساعت شش تا هفت با تایید و نظارت حراست بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران، محکوم شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اقدامی بیسابقه از میرمهدی موسویان، محمدامین سلطان زاده، دکتر ودود نوروزی و دکتر محمد جباری دانشجویان و دانشآموختگان این دانشگاه نزد دادسرای عمومی و انقلاب، به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی شکایت کرده است. دانشجویان تبرئه شدند.
نگار داودی، دانشجوی رشته نرم افزار دانشگاه ایلام، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب و دادگاه شعبه ۱۰۳ کیفری دو ایلام به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی، توهین به رهبر، و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی، مجموعا به دو سال و سه ماه حبس، هفتاد و چهار ضربه شلاق، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، یک سال فعالیت رایگان برای اداره بهزیستی و دویست ساعت شرکت در کلاسهای آموزش و تفسیر قرآن محکوم شده است. بر اساس دادنامه صادره، حکم سه ماه حبس تعزیری و هفتاد و چهار ضربه شلاق به دلیل عدم سابقه کیفری ایشان، به دویست و چهل میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل شده است.
سروناز احمدی دانشآموخته کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در شعبهی پانزده دادگاه انقلاب اسلامی به قضاوت قاضی صلواتی به شش سال حبس محکوم شد.
تعدادی از دانشجوهای دانشگاه خوارزمی واحد کرج، هشت ماه تعلیق شدهاند. در تاریخ سوم بهمن که تاریخ آخرین امتحان دانشگاه بوده، حکم به آنها ابلاغ شده و دسترسی انتخاب واحد از دانشجویان گرفته شده است. تاریخ مندرج در نامهی کمیته انضباطی متعلق به آبان ماه بوده است.
نازیلا معروفیان خبرنگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی در شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی افشاری با اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیت به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق مصاحبه با پدر مهسا امینی به دو سال حبس تعزیری، پانزده میلیون تومان جریمه و پنج سال ممنوعالخروجی محکوم شد.
فرنوش فرزان دانشجوی روانشناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ورودی ۱۴۰۰، پس از چهل روز بازداشت در اوین و قرچک، هشتم بهمن به قید وثیقه آزاد شد.
میلاد شمالی، فعال دانشجویی دانشگاه نوشیروانی، در شعبه یک دادگاه انقلاب شهرستان ساری، به اتهام تحریک مردم به آشوب، اخلال در نظم عمومی، نشر اکاذیب در فضای مجازی و تبلیغ علیه نظام، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
دانشجویان خوابگاه دخترانه دانشگاه بینالمللی قزوین با تصب عکس این جانباخته گان و شعار نویسی یاد محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را گرامی داشتند.
بهراد صباغ دانشجوی مکانیک دانشگاه امیرکبیر ورودی ۹۸ که در تاریخ دهه آبان بازداشت شده بود، در شعبه بیست و نُه دادگاه انقلاب به دوسال و چهارماه حبس تعزیری محکوم شد.
روزهشتم بهمن، برخی از دانشجویان دختر دانشگاه بهشتی به هنگام انتخاب واحد با ارور مواجه شدند که این ارور خبر از پروندهی انضباطی برای این دانشجویان میدهد. این دانشجویان پس از تماس و پیگیری، متوجه شدند که این پرونده به دلیل عدم رعایت حجاب در دانشگاه تشکیل شدهاست.
فرید مرادی دانشآموخته جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس پس از هشتاد و سه روز بازداشت، شامگاه هشتم بهمن از زندان فشافویه به قید وثیقه آزاد شد.
زهرا تیموری(رها تیموری) دانشآموختهی رشته روانشناسی دانشگاه تهران، پس از تحمل چهار ماه حبس (از مجموع یکسال) و دریافت هفتاد و چهار ضربه شلاق با پابند به حبس خانگی رفته و باقی مدت حبس خود را در خانه و اطراف آن به شعاع پانصد متر خواهد گذراند. وی سوم مهر در شهریار بازداشت شده بود و حکم دادگاه بدوی وی مبنی بر تحمل یک سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق در دادگاه تجدید نظر عیناً تایید شد.
زهرا مهرابی دانشجوی ورودی ۱۴۰۰ مشاوره دانشکدهی روانشناسی و علومتربیتی دانشگاه تهران که در تاریخ چهارم آبان بازداشت شده بود، طبق حکم بدوی شعبهی بیست و نُه دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مظلوم، به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد.
انتشار شبنامه در توصیف و محکومیت وضعیت چهار ماه اخیر دانشگاه، اساتید مستقل و تعلیق شده ، دانشجویان بازداشت شده و احکام سنگین انضباطی؛ توسط دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی.
سیدعلی موسوی دانشآموختهی دانشگاه صنعتی شریف و ساکن گرگان در تاریخ یکشنبه دوم بهمن ۱۴۰۱ هنگامی که برای بازپسگیری موبایلش به پلیس فتا مراجعه کرده بود، مجددا بازداشت شد.
صدور بیانیه توسط شورای صنفی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری در خصوص حکم غیرقانونی و ناعادلانه رئیس دانشگاه، هئیت رئیسه و یا هر مرجع دیگر در داخل یا خارج از دانشگاه مبنی بر تعلیق دکتر حسن باقرینیا.
صدور بیانیه توسط جمعی از دانشجویان دانشکدهی زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در خصوص رفتار توهینآمیز و تهدیدآمیز دانشگاه با دانشجویان و خانوادههایشان و همچنین پروندهسازی انضباطی در خصوص حجاب.
بنا به اخبار واصله از دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی، دکتر امیر نیکپی جامعه شناس برجسته و مدرس جامعه شناسی حقوقی و انسان شناسی حقوقی اخراج شده است. در صورت صحت این خبر تلخ، دکتر نیکپی بعد از دکتر نگار ذیلابی (دانشکده الهیات) و دکتر محمد راغب (دانشکده ادبیات) و دکتر اسلام ناظمی (دانشکده مهندسی کامپیوتر) چهارمین استاد در معرض اخراج دانشگاه شهید بهشتی است. این پروژه اخراج اساتید دانشگاه همزمان و در ادامه فرایند تصفیه دانشگاه در سراسر کشور انجام شده است و پیشتر با اخراج دکتر رضا امیدی از استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران کلید خورده بود.
علیرضا نوری دانشجوی ریاضی دانشگاه امیرکبیر که از تاریخ بیست و چهارم آبان در بازداشت بهسر میبُرد، پنجم بهمن به قید وثیقه آزاد شد.
تائید حکم پنج سال زندان پویا مظلومی، فارغالتحصیل ادبیات نمایشی دانشگاه خوارزمی. با ردّ درخواست تجدیدنظر، حکم پنج سال زندان پویا مظلومی تائید و به مرحلهی اجرا درآمده است. وی پیشتر در شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، به پنج سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت از هر نوع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.
اجرای گروهی سرود در وصف آزادی توسط جمعی از دانشجویان موسیقی
چسباندن کاغذ در حمایت از ژاسمین حاج میرزا محمدی، مهتاب انصاریان و ملیکا هاشمی، سه دنشجوی زندانی دانشگاه سوره؛ دانشکده صنایع دستی.
امیررضا حسینی دانشجوی روانشناسی دانشگاه آزاد شهر قدس ورودی ۹۸ که در روز هفتم آبان بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده، همچنان در بازداشت بهسر میبرد و دادگاه از تعیین قرار وثیقه برای وی امتناع می کند. این دانشجو در دادگاه بدوی به سه سال و هفت ماه حبس به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام محکوم و اکنون در انتظار دادگاه تجدیدنظر است.
شصت و هفت تن از دانشجویان در خوابگاه دخترانه دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی همدان در تاریخ سوم بهمن، دچار گازگرفتگی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شدند.
تحصن دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در اعتراض به احکام کمیته انضباطی و در حمایت از دانشجویانی که احکام انضباطی علیه آنها صادر شده است.
نیلوفر میرزایی دانشجوی رشته گرافیک (ارتباط تصویری) دانشگاه الزهرا که روز دهم آبان در دانشگاه توسط نیروهای لباسشخصی بازداشت شده بود نزدیک به سه ماه است که بلاتکلیف در زندان بهسر میبرد. وی در دانشگاه و با همکاری حراست بازداشت شده است.
دکتر مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد پس از هفت سال تدریس مستمر، قطع همکاری با ایشان و چندین نفر از همکارانشان تایید شده است. وی از اعتراضات دانشجویان حمایت کرده بود.
یاشار دارالشفا دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که برای گذاراندن دوران محکومیت خود به زندان رفته بود، سوم بهمن، در زندان رجایی شهر با حضور استاد راهنما و مشاور و همچنین سه نفر به عنوان داور از پایاننامهی دکتری خود دفاع کرد.
متین سلیمانی دانشجو مقطع ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تهران ورودی ۹۹ در دادگاه تجدیدنظر به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. وی در دادگاه بدوی به دو سال حبس تعزیری و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم شده بود.
ثمینه بلیده دانشجوی ترم آخر مقطع کاردانی دانشگاه آزاد چابهار که در تاریخ نهم مهر در کنار دریای بزرگ چابهار توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، توسط شعبه دو دادگاه انقلاب زاهدان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و حمایت از اعتراضات و اعتصابات سراسری از طریق فضای مجازی به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. وی که پس هشت روز، در تاریخ شانزدهم مهر از بازداشتگاه اطلاعات سپاه چابهار به بازداشتگاه اطلاعات سپاه زاهدان منتقل شده بود، در تاریخ سوم آبان به قید وثیقه آزاد شد.
ساخت مجسمهی اعدامی و چسباندن پوستر در اعتراض به اعدامهای ظالمانه؛ توسط دانشجویان دانشگاه الزهرا.
اشکان عمرجویی دانشجوی ادبیات کُردی دانشگاه کُردستان در تاریخ دوم بهمن توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد.
علیرضا نوری دانشجوی ریاضی ورودی ۹۹ دانشگاه امیرکبیر که در تاریخ بیست و چهارم آبان ماه بازداشت شده بود از بیست و دوم آذر به زندان فشافویه منتقل شده است.
علیرضا برادران مظفری دانشجوی مهندسی پزشکی ورودی ۹۸ دانشگاه امیرکبیر که از تاریخ دهم آبان در بازداشت بهسر میبرد، سوم بهمن ماه، به قید وثیقه آزاد شد.
علیمحمد نظری شیاسی دانشجوی رشته آمار دانشگاه صنعتی اصفهان که در تاریخ ۳۱ شهریور بازداشت شده بود به پنج سال حبس و دو سال ممنوع الخروجی محکوم شد.
پارسا شجاعالدین دانشجوی رشته آمار، دانشگاه بهشتی، که چهل روز در بند دویست و نُه زندان اوین بود، از طرف ریاست دانشگاه از شرکت در امتحانات ترم جاری محروم شد.