اتحاد کارگران انقلابی ایران: آزادیخواهان بلوچ این روزها پرچم مترقی ترین شعارها را بلند کرده اند. مبارزان انقلابی در بلوچستان در جمعه های اعتراضی تا کنون درک عمیقا مترقی و برداشت صحیح خود از واژه دموکراسی را در پارچه نوشته های مختلف به نمایش گذارده اند. آنها نشان می دهند نیروی سیاسی ای که هرمی باشد و یک فرد در راس آن قرار داشته باشد درکی از دموکراسی ندارد. اولین پاسخ آنها به طرح وکالت سیاسی به رضا پهلوی این بود که ما به احزاب رای می دهیم و نه افراد و در این پاسخ جوهر درک پلورالیستی خود از دموکراسی را به نمایش گذاشتند. همین ماهیت پلورالیستی دموکراسی را طیف راست سلطنت طلب به بهانه این که فردی بودن وکالت برای مذاکره با قدرت های غربی و محدود به باصطلاح دوران گذار به یک انتخابات آزاد است را انکار کردند. در حالی که دموکراسی بدون پلورالیسم اصلا دموکراسی نیست؛ شکلی از قدرت اقتدارگرای مبتنی بر قیمومت است.
آزادیخواهان بلوچ در شعار جمعه ۷ بهمن تاکید می کنند «وکالت ما مدرن است نه فرد محور»؛ وکالت مدرن هیچ گاه اختیار تام به هیچ فردی به بهانه دوران گذار و یا مذاکره نمی دهد و حق نمایندگی سیاسی را به احزاب و جریانات متفاوت سیاسی واگذار می کند نه یک فرد یعنی نمایندگی سیاسی در مقابل وکالتی که بر امتیاز ژنتیکی بیان شده است را طرد می کند.
بخش دیگر شعارهای مطرح شده توسط آزادیخواهان بلوچ تاکید بر حقوق برابر اقلیت های ملی و قومی و مذهبی است. و شعار برابری نیز بخش پر رنگی از شعارهای آزادیخواهان بلوچ را تشکیل می دهد و یک بار دیگر این موضوع مهم را یادآوری می کند که دموکراسی بدون برابری و عدالت اجتماعی ماندگار نیست. اگر قرار باشد در سایه نابرابری های طبقاتی، سرمایه داران همچنان کارگران را استثمار کنند، فقر و فلاکت همچنان نصیب اکثریت جامعه باشد، این «دموکراسی» نه برای اکثریت مردم بلکه لفظی پر طمطراق و پوششی برای استثمار بیشتر و متراکم شدن ثروت کشور در دست اقلیتی بهره کش است و برای اکثریت مردم هم چنان در بر پاشنه نداری و فقر و فلاکت می چرخد.
در حقیقت شعارهای مطرح شده در جمعه های اعتراضی اخیر آزادیخواهان بلوچ در تبین ماهیت دمکراسی و بسط آن از منظر منافع اکثریت عظیم جامعه مهم است. در وضعیتی که بلوچستان همچنان می رزمد و مشعل فروزان انقلاب در ایران را بالا گرفته است نقش و اهمیت طرح این شعارهای مترقی بیشتر می شود
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟