پیام اصلی رویارویی میان ارتجاع فاشیستی و جنبش دانشجویی

اتحاد کارگران انقلابی ایران: در سه روز گذشته پهنه رویارویی جنبش دانشجویی با رژیم سرکوبگر، گسترده بود.

از یک سو شاهد حضور نیروهای امنیتی در مسیر منتهی به درب دانشگاه، صدور احکام اخراج دانشجویان از دانشگاه توسط کمیته انضباطی، ارسال پیام های تهدید آمیز، تعقیب دانشجویان توسط امنیتی های موتورسوار در خیابان، ادامه بلاتکلیفی دانشجویان بازداشت شده، بازداشت دانشجویان، تعیین وثیقه های مالی برای دانشجویان بازداشتی، ممنوع الخروج کردن آنها، و صدور حکم ممنوعیت استفاده از فضای مجازی، احکام منع تحصیل، ممنوعیت عضویت در احزاب و گروه های سیاسی، تبعید دانشجویان، و برهم زدن جلسه اساتید و دانشجویان توسط حراست بودیم.

 از سوی دیگر و علیرغم همه این برخوردهای سرکوبگرانه شاهد سرود خوانی، دیوارنویسی، پخش آخرین صداهای به جامانده از قربانیان شلیک به هواپیمای اکرائینی، راهپیمائی در محوطه دانشگاه، صدور بیانیه اعتراضی، اشکال ابتکاری گرامی داشت یاد قربانیان شلیک به هواپیمائی اکرائینی، یاد کردن از دانشجویان زندانی، گرامی داشت یاد قربانیان قتل های دولتی (اعدام)، حضور حداکثری دانشجویان در کلاس درس اساتید معترض، آزادی موقت دانشجویان دربند، و برگزاری تجمع اعتراضی علیه بازداشت دانشجویان از سوی فعالین جنبش دانشجویی بودیم.

 پیام اصلی رویارویی های این سه روز میان ارتجاع فاشیستی و جنبش دانشجویی از منظر تحلیل رویکردها و شعارها هم روشن است: دستگاه سرکوب همچنان از همه ابزارها و روش های سرکوب  و برخوردهای جنایتکارانه امنیتی برای درهم شکستن مقاومت دانشگاه استفاده می کند و جنبش دانشجویی همچنان بر «ایستاده ایم تا پایان» پا می فشارد و نه تنها ذره ای از نظر تنوع شکل های مبارزه، ماهیت رادیکال شعارها و تمرکز بر لزوم حذف قطعی هسته اصلی و مرکزی قدرت پا پس نکشیده که بر لزوم دمکراتیک و مردمی بودن گزینه جایگزین دیکتاتوری کنونی نیز با تاکید بر شعار «نه شاه می خواهیم نه رهبر» تاکید می کند.

—————————-

جلسه شورای عمومی انجمن‌های علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در رابطه با اخراج سه تن از اساتید ممتاز و محبوب در لابی دانشکده (روز بیستم دی ماه) توسط حراست به خشونت کشیده شد.

چهار دانشجوی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با حکم کمیته انضباطی دانشگاه پس از دو هفته ممنوع‌الورودی، تعلیق از تحصیل شده‌اند و باوجود درخواست تجدیدنظر دانشجویان، رای نهایی توسط کمیته تغییری نکرده است. حکم این دانشجویان در حالی به اجرا در آمده است که دانشگاه از ابلاغ حکم کتبی سر باز زده و بیان کرده به درخواست شورای مرکزی این عمل صورت گرفته و حکم شفاها اعلام شده‌‌است.

دیوارنویسی دانشجویان در حمایت از اعتراضات مردمی؛ در خوابگاه سلامت دانشگاه علامه طباطبایی. چطور بی دار شویم؟ کافیست بیدار شویم.

مانی لطفی دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد قائمشهر، که روز یکشنبه بیست و چهار مهر توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، در دادگاه انقلاب ساری به ریاست قاضی موسوی، به اتهامات تحریک مردم جهت برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری، به پنج سال حبس، دو سال تبعید و دو سال ممنوع الخروجی محکوم شد.

دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی  دانشگاه علامه با اعتراض به بازداشت علی زیرایی دانشجوی این دانشکده، و ابلاغ حکم پنج سال حبس تعزیری و دوسال ممنوع الخروجی میلاد عبدی ، با وجود جو امنیتی حاکم بر دانشکده ، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مجید امام‌وردی دانشجوی حقوق دانشگاه تهران و عضو شورای صنفی دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی، در شعبه‌ی پانزده دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی صلواتی به تحمل پنج سال حبس، دو سال ممنوع‌الخروجی، ممنوعیت عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات، محکوم شد.

مریم کارگرکرمی دانشجوی مقطع دکتری رشته حقوق خصوصی دانشگاه فردوسی مشهد، از طرف شورای انضباطی دانشگاه به اتهام ایجاد بلوا و آشوب در محیط دانشگاه، به دو ترم منع تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد.

میلاد عبدی دانشجوی مددکاری دانشگاه علامه طباطبایی که پانزدهم آبان توسط نیروهای لباس‌شخصی بازداشت شده است، طی دادگاهی به قضاوت قاضی صلواتی، به پنج سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و یک سال ممنوعیت حضور در فضای مجازی محکوم شد.

دست کم دو دانشجو در دانشگاه علوم‌پزشکی‌ تهران در کمیته‌ی انضباطی حکم اخراج از دانشگاه و یا ترک و تبعید از دانشگاه دریافت‌ کرده‌اند.

نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران پیرامون اقدامات غیرقانونی و بی‌کفایتی ریاست دانشگاه به وزیر علوم: …. آقای زلفی گل، ما دانشجویان به خوبی میدانیم ارائه گزارش از بیدادهایی که در دانشگاه هنر می‌رود در سیستم فاسد اداری ایران اگر موجب ارتقای درجه و تشویق ریاست دانشگاه نشود، قطعا به توبیخ یا برکناری ایشان نمی‌انجامد. با این وجود وظیفه‌ی اجتماعی خود می‌دانیم تا در مواجهه با فساد سیستماتیک سکوت نکرده و فریاد اعتراض خود را به هر شیوه ممکن به گوش همگان برسانیم.

گفته می شود غزال امیری دانشجوی ترم یک دندانپزشکی دانشگاه شیراز، در جریان اعتراضات هیجدهم مهر مورد اصابت ضربات باتوم قرار میگیرد و به دلیل ترس از بازداشت به بیمارستان مراجعه نمیکند. صبح روز بعد در تاریخ نوزدهم مهر حال وی وخیم شده و توسط هم خوابگاهی‌ها به بیمارستان منتقل می‌شود و همان شب فوت میکند.

محمدمهدی اسماعیلی دانشجوی ورودی ۹۸ دبیری زیست‌شناسی دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی، روز یکشنبه هیجدهم دی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

رضا قربانی فارغ التحصیل رشته مکانیک دانشگاه چمران اهواز که در بخش زیراکس و انتشارات دانشکده مهندسی کار میکرده است، اواخر آبان در اهواز بازداشت شده و با گذشت حدود دوماه از بازداشت، اطلاع دقیقی از وضعیت فعلی ایشان در دست نیست.

پوریا فریدی دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد تبریز روز یکشنبه هیجدهم دی در تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌است.

فائزه عبدی‌پور فعال صنفی سابق دانشگاه علامه و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه مازندران مجموعا به هفت سال حبس تعزیری، شامل چهار سال سال بابت اغوا و تحریک به کشتار و جنگ علیه امنیت ملی، یک سال بابت تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب و دو سال برای نشر اکاذیب و دو میلیون تومن جزای نقدی در دادگاه کیفری محکوم شده است. فائزه عبدی‌پور در تاریخ یکم آذرماه ۱۴۰۱ از در منزلش در گرگان ربوده شده است.

امیررضا حسینی دانشجوی روانشناسی دانشگاه آزاد شهر قدس ورودی ۹۸ که هفتم آبان بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، پس از هفتاد و دو روز همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد و دادگاه از تعیین کردن قرار وثیقه برای ایشان امتناع می‌ورزد. این دانشجو در دادگاه بدوی به سه ‌سال و هفت ماه حبس به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام محکوم و اکنون در انتظار دادگاه تجدیدنظر است.

نازیلا معروفیان، خبرنگار و دانشجوی دانشگاە علامە که روز هشتم آبان پس از انتشار مصاحبه خود با امجد امینی (پدر مهسا امینی) بازداشت شده بود، پس از هفتاد و یک روز، امروز به قید وثیقه ششصد میلیون تومانی آزاد شد.

محمدعلی کامفیروزی، وکیل پایه یک دادگستری و فعال دانشجویی سابق که در تاریخ بیست و سوم آذر بازداشت شده بود، پس از بیست و شش روز بازداشت غیرقانونی، امروز به قید وثیقه آزاد شد.

محمد شباهتی فعال صنفی دانشجویی دانشگاه تهران و عضو اسبق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل که روز شانزده آذر بازداشت شده بود، بعد از گذشت سی و پنج روز به قید وثیقه‌ی یک میلیارد تومانی آزاد شد.

لیلا حسین‌زاده پس از چهارماه بازداشت، امروز به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

زهره جم دانش‌آموخته رشته هنر و دبیر اسبق شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس که در تاریخ بیست و هشت آذر بازداشت شده بود، به قید وثیقه ازاد شد.

اعلام حمایت  دانشجویان دانشکده ریاضی تهران با حضور حداکثری در جلسه تدریس دکتر مجید علیزاده، استاد دانشکده ریاضی دانشگاه تهران، که به بهانه‌های واهی و با هدف ایجاد رعب و وحشت در سایر اساتید، حقوق این استاد به همراه حداقل دو تن از اساتید دیگر این دانشکده، قطع شده‌است.

علی زیرایی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مددکاری علوم اجتماعی علامه طباطبایی، ورودی ۱۴۰۱، یکشنبه هیجدهم دی بازداشت شد.

عبدالخالق حسین‌زهی دانشجوی رشته مشاوره راهنمایی دانشگاه فرهنگیان زاهدان روز جمعه شانزدهم دی در حال بازگشت از نماز جمعه مصلای مکی زاهدان توسط نیروهای نظامی بازداشت شد.

سحر آذرپیرا، دانشجوی مرمت دانشگاه هنر اصفهان که بیست و پنجم مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده، پس از هشتاد و چهار روز به قید وثیقه آزاد شد.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سوره با شعارهای – سلام به سربداران محسن‌، مجید و یاران – چه دار باشه چه زندان ایستاده‌ایم تا پایان – میجنگیم میمیریم ایرانو پس میگیریم

صدور بیانیه توسط دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در سالروز شلیک به هواپیمای اکرائینی: …. ما دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس همگام با سایر اقشار و گروه‌های مردم، ضمن محکوم کردن این جنایت فراموش‌ناشدنی، باری دیگر وفاداری‌مان را با آرمان‌های خیزش «زن زندگی آزادی» که دادخواهان را از گوشه‌گوشه‌ی تاریخ و جغرافیای سرکوب و مرگ گرد هم آورده است مورد تأکید قرار می‌دهیم.

دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران، هیجدهم دی ماه با در دست گرفتن اسامی و تصاویر مسافرین پرواز ۷۵۲، اعدام‌ها‌ و کشته‌شده‌های اخیر، آبان نود و هشت و کشتار‌ جمهوری اسلامی اقدام به خواندن سرود “از خون جوانان وطن” و برگزاری تجمع اعتراضی کردند. دانشجویان همچنین نسبت به بلاتکلیفی و تداوم بازداشت دانشجویان این دانشکده محمد شباهتی و لیلا حسین‌زاده واکنش نشان دادند و خواستار آزادی هرچه سریع‌تر آنان شدند.

ارسال پیام‌های تهدیدآمیز به دانشجویان دانشگاه بهشتی و استفاده از اهرم امتحانات برای اعمال فشار بر پوشش دانشجویان.

یادبود کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی با موشک سپاه؛ دانشگاه کردستان.

بزرگداشت سومین سالگرد هواپیمای اوکراینی در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران. پخش آخرین صداهای به جامانده از جانباختگان هواپیما و همخوانی سرود توسط دانشجویان دانشکده.

برگزاری مراسم یادبود قربانیان شلیک به پرواز اوکراین؛ توسط دانشکده مواد و متالوژی دانشگاه تهران.

روشن کردن شمع و چسباندن پلاکارد به یاد کشته‌شدگان پرواز اوکراین و در حمایت از اعتراضات مردمی؛ دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه خوارزمی واحد کرج.

گرامی داشت یاد کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی با موشک سپاه؛ توسط دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران. حراست با حمله به مراسم تابلوی یادبود قربانیان را شکست.

دیوار نویسی دانشجویان درحمایت از اعتراضات مردمی؛ در خوابگاه دخترانه دانشگاه هنر و معماری بوعلی همدان.

حضور تعداد زیادی از نیروهای امنیتی با جلیقه طوسی در مسیر منتهی به درب حافظ دانشگاه امیرکبیر برای جلوگیری از تجمع دانشجویان.

تجمع و راهمپیمایی دانشجویان دانشگاه بهشتی با شعارهای زن، زندگی، آزادی – نه زندان، نه اعدام، ایستاده‌ایم تا پایان – هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه – آزادی آزادی آزادی.

دانشجویان دانشگاه امیر کبیر با همخوانی سرود «سوگند» یاد قربانیان شلیک به پرواز اوکراین را گرامی داشتند.

دانشجویان دانشکده عمران و نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیر باهمخوانی آهنگ «برای» یاد قربانیان شلیک به پرواز اوکراین را گرامی داشتند.

برگزاری یادبود برای قربانیان شلیک به پرواز اوکراین و در اعتراض به اعدام؛ از سوی دانشجویان دانشگاه بهشتی. روشن کردن شمع، دست نوشته های اعتراضی و عکسهای جان باخته گان بر در و دیوار آویخته شدند.

برگزاری یادبود برای جانباختگان هواپیمای اوکراینی و دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران غنیمت اژدری و فرید آراسته.

افروختن شمع و دست نوشته های دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سومین سالگرد اصابت موشک‌های سپاه پاسداران به پرواز ۷۵۲ و در اعتراض به قتل حکومتی محمدمهدی کرمی، محمدحسینی و تداوم بازداشت میلاد عبدی، نازیلا معروفیان، حسین کرمی، رادبه کشاورز و بی‌خبری از صحرا رضایی.


کانال تلگرامی اتحاد کارگران

وب‌نوشت روی WordPress.com.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: