اتحاد کارگران انقلابی ایران: نوزدهم آذرماه، سه روز پس از خلق حماسه ای دیگر در سالروز یادمان شانزدهم آذر، اعتراضات دانشجویان شکل و شمایل دیگری به خود گرفته است
یک: اعتراضات به همکاری روسای دانشگاه ها و حراست با نیروهای امنیتی، بسیجی و لباس شخصی در سرکوب دانشجویان، دانشجوربائی، و بازداشت دانشجویان در دانشگاه و خوابگاهها شدت گرفته است.
دو: اعتراض به اجرای حکم اعدامِ محسن شکاری، و صدور احکام اعدام برای بازداشت شده گان از سوی دانشجویان سراسر کشور پی گرفته شده است. اعدام جنایتکارانه و عجولانه محسن شکاری، علیرغم خواست رژیم؛ نقطه پیوند ارگانیک اعتراضات دانشجویان با جنبش خیابان شد.
سه: حمایت های رسمی شوراهای صنفی دانشجوئی از اعتراضات دانشجویان، مخالفت این تشکلهای دارای اسم و رسم مشخص، با سیاست سرکوب و همکاری مسئولین دانشگاه با ماموران امنیتی، یک قدم بزرگ است که پس از شانزده آذر از سوی این تشکل ها برداشته شد.
چهار: خواست آزادی دانشجویان بازداشت شده و اخراج ماموران امنیتی از دانشگاه به خواست مشترک بسیاری از دانشجویان و اساتیدشان تبدیل شده است.
پنج: اگر دانشجویان به شکل عام، و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به شکل خاص پیوند جنبش دانشجوئی با جنبش کارگری را فریاد زده بودند، دانشجویان دانشگاه علامه از مرزبندی با آلترناتیوهای مرتجع و دست ساز راست و حامی قدرت بزرگ گفتند و شاه و شیخ و مجاهد را با هم در یک سطل زباله جای دادند.
با مشت و لگد معنی امنیت چیست؟
با نفی بلد ناجی امنیت کیست؟
با زور مرا مگو که امنیت هست
با ناله ز من شنو که امنیت نیست
فرخی
————————————————-
تجمع اعتراضی امروز دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ در اعتراض به اعدام محسن شکاری
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه امروز به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو و حمایت از دانشجویان دربند و در اعتراض به قتل عمد صورت گرفته طی اعدام جان یک جوان، علیرغم جو امنیتی در دانشکده، تجمعی را ترتیب دادند؛ دانشجویان ضمن اجرای پرفورمنس، سرود «سوگند به خون همرهانم» را همخوانی کرده و در ادامه ضمن متنخوانی و شعرخوانی، بیانیهای علیه وضع موجود قرائت کردند.
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشکده علامه با سردادن شعارهای انقلابی، علاوه بر محکوم کردن جنایت حکومت در صدور احکام اعدام علیه جوانان معترض، مرزبندی خود با آلترناتیوسازی توسط گروه های راست و مرتجع را نشان دادند. (عامل خون آذرند/ تاج و عمامه بر سرند) (دیو تویی/ رذل تویی/ مفسد فی الارض تویی) (جلادان، پاسداران/ مقدمتان خونباران) (مرگ بر سه فاسد/شاه و شیخ و مجاهد) (این آخرین پیامه/ اعدام کنید قیامه) (چه باحجاب ، چه بیحجاب/ پیش به سوی انقلاب)
(پیش به سوی زندگی/ زنانگی ، تنانگی) (نافرمانی، کنشگری/ پیکار تا برابری) (نه سلطنت ، نه رهبری/ دموکراسی، برابری) (نان، کار، آزادی/ حجاب اختیاری) (دانشگاهها پادگان/دانشجوها تو زندان).
نامه جمعی از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به برخورد ناشایست با اعتراض مسالمت آمیز دانشجویان معترض در «روز دانشجو» و ادامه دخالت نیروهای لباس شخصی و امنیتی و متشنج کردن فضای دانشگاه.
بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در واکنش به همکاری مسئولین دانشگاه با نهادهای امنیتی و بازداشت غیرقانونی محمد شباهتی در روز دانشجو: ….. در آخر، به مسئولین مربوطه گوشزد میکنیم که ما خواستار آزادی هرچه سریعتر تمام دانشجویان بازداشتی از جمله محمد شباهتی، لغو ممنوعالورودیهای غیرقانونی، لغو شیوهنامه مذبوحانه جدید، اخراج عاملان خشونت و توحش در حریم دانشگاه و ممنوعیت بازداشت دانشجو درون خود دانشگاه هستیم و تا زمان رسیدن به این مطالبات، دست از مقاومت نخواهیم کشید و فریادی بلندتر برای همرهان، همدردان و هموطنان خود سر خواهیم داد.
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در حرکتی نمادین گیسوهای بریده شده را از شاخه های درختان آویزان کردند.
تجمع جمعی از دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه، در اعتراض به اعدام محسن شکاری و مرگ مشکوک شهاب هاشمی.
تحصن و تجمع دانشکده زیست دانشگاه بهشتی در اعتراض به بازداشت و بیخبری از محمد امامی دانشجوی ورودی ۹۸ بیوتکنولوژی و دیگر دانشجویان در بند این دانشگاه؛ با وجود جو امنیتی و حضور حراست.
راهپیمایی سکوت دانشجویان دانشگاه بهشتی، از میدان اصلی دانشگاه آغاز شد و به مرور به جمعیت دانشجویان افزوده میشود. نیروهای حراست و لباسشخصی در پشت سر معترضین حضور دارند. دانشجویان در مقابل دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی «سرود زن» را همخوانی کردند و به سمت کتابخانه مرکزی به راه افتادند.
تجمع اعتراضی امروز دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای دختران سنندج. نیروهای امنیتی به تجمع دانشجویانیورش بردهاند..
دانشجویان دانشگاه علامه در راستای اعتراض به اعدام جوانان و مرگ مشکوک همدانشگاهی خود شهاب هاشمی، دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ دانشکده ادبیات دانشگاه علامه تابلوهای اعلانات را با نوشته نه به اعدام تزئین کردند.
شوراهای صنفی هیجده دانشگاه کشور با صدور بیانیه ای به شیوه نامه انضباطی مصوب آبان ماه اعتراض کردند: …….. این شیوهنامه، نقض آشکار حقوق انسانی و دانشجویی است. پیش از این در سال ۹۸ نیز شیوهنامهی مصوب وزارت علوم در نسبت با آییننامهی قبلی بسیار ضد دانشجویی بود ولی در شیوه نامهی جدید معدود مواردی که به نفع دانشجویان بود، حذف و یا به ضرر دانشجو تغییر یافته است. مطابق آن، دانشجو عملا مجرم است. در اکثر موارد محرز شدن اتهامات نه بر اساس مصادیق، ادله و شواهد، بلکه بر اساس نظر شورای انضباطی و در برخی از موارد بر مبنای نظر شخص رییس دانشگاه است. بیانیه در لینک زیر:
پس از فراخوانهای دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی برای روزهای شنبه نوزدهم و یکشنبه بیستم آذرماه در پی مرگ مشکوک شهاب هاشمی دانشجوی این دانشگاه و در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام، مسئولان دانشگاه علامه جهت سرکوب اعتراضات، دست به تهدید و ممنوعالورودی دوباره دانشجویان زدند. تا کنون بیش از صد نفر از دانشجویان علامه بازهم ممنوعالورود به دانشگاه شدهاند و برای آنها پرونده انضباطی شکل گرفته است..
دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر تصمیم به تعطیلی دانشگاه دارند. دانشجوی این دانشگاه در بازداشتند و این دانشگاه در ناامنترین شکل خود به سر میبرد.
توهین و برخورد فیزیکی استاد گروه معارف علیه دانشجوی دختر در دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین. روز شنبه دوازدهم آذرماه ، ساختمان ابوریحان این دانشگاه شاهد تلخ ترین صحنه ی تاریخ این دانشگاه بود. استاد گروه معارف، آقای براری، حین تدریس کلاس «انسان در اسلام» در طی حرکتی که «نه اسلامی بود، نه انسانی»، در پی بحثی که با یکی از دانشجویان دختر ورودی ۱۴۰۱ گروه کامپیوتر داشت با الفاظ بسیار زشت شروع به توهین به یکی از دانشجوها کرد و در ادامه در کمال ناباوری و بهت سایر دانشجویان، این دانشجو را با کتک از کلاس بیرون کرد و طبق گفته شاهدان عینی در سالن دانشگاه با لگد به پهلوی این دانشجو زد. بعد از این اتفاق تلخ سایر دانشجویان و اساتید حاضر در آن سالن بخاطر صدای گریه و جیغ این دانشجو از کلاس ها بیرون آمده و سعی کردند غائله را پایان دهند. علیرغم گذشت شش روز از این اتفاق مسئولین دانشگاه هیچ پیگیری و اقدامی در راستای برخورد با این استاد خاطی انجام ندادند.
دانشجویان ساکن در خوابگاه دخترانه بنتالهدی دانشگاه گیلان در یک حرکت عتراضی پله های خوابگاه را به رنگ خون در آورده و نوشته اند «گر می توانی پا بگزار بر خون یاران».
تکمیلی ی بیانیهی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر: با توجه به اخبار ناگوار ربوده شدن سه تن از دانشجویان در مقابل خوابگاه دانش این زنجیرهی دستگیری دانشجویان خواجه نصیر الدین طوسی همچنان ادامه دارد و از تمامی مسئولین دانشگاه به خصوص جناب دکتر کریمی، ریاست دانشگاه، درخواست پیگیری و اقدام فوری برای تأمين امنیت دانشجویان در دانشگاه و خوابگاهها را داریم. همچنین از دانشجویان درخواست میشود برای حفظ امنیت خود از خانهها و خوابگاهها خارج نشوند. اگرچه متاسفانه در این هنگام نمیتوان امنیت کسی را تضمین کرد.
بیانیهی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر در رابطه با وقایع تلخ روز دانشجو:…..در آخر بنابر بیانات منتشر شده از سوی دانشجویان که برای حفظ امنیت خود تصمیم بر تحریم دانشگاه گرفتهاند، شورای صنفی دانشجویان نیز از این تصمیم حمایت میکند. همچنین از اساتید محترم دانشگاه خواهشمند است که با این تصمیم دانشجویان تا زمان تضمین شدن امنیت و آزادی دانشجویان در بند، همکاری به عمل آورد که دیگر شاهد اینچنین اتفاقات ناگواری در دانشگاه نباشیم. زیرا که دغدغهی اصلی این شورا چیزی جز امنیت دانشجویان نیست.
بیانیهی کنشگران دانشگاه خواجهنصیر دربارهی فاجعه روز دانشجو در این دانشگاه:….حال، زمان واقعیت بخشیدن به شعارهایمان است. تا زمانی که دانشجویان زندانی آزاد نشوند و امنیت دانشجویان را تضمین نکنید ما، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه را به طور کامل تعطیل میکنیم و در هیچ کلاسی، چه مجازی چه حضوری شرکت نمیکنیم. با یاد دانشجویان دربند: آراد رستمزاد، امیررضا محمدی دهکردی، علیرضا پورصفر، محمدامین افتخاری، محمدحسین رحمتی، عرفان زارعی، آرین حیدری، امیرحسین گرشاسبی، ریحانه هادیپور، سمیه دوستی
بیانیهٔ جمعی از دانشجویان دانشکدهٔ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی خطاب به اساتید دانشکده و اعضای جامعهٔ روانرشتهها: پرپر کردن یک گل، ستم به همهٔ طبیعت است…..ما، جمعی از دانشجویان دانشکدهٔ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی، ضمن محکوم کردن همدستی نهاد روانشناسی با سرکوب، اعلام میکنیم که از سکوت شما استادان، روانشناسان و مشاوران بیزاریم و تا احقاق مطالبات بر حق مردم، کنار آنها خواهیم ایستاد.
دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در صف اول حمایت از جنبش طبقاتی و کارگری قرار دارند. شعارهای داده شده دانشجویان این دانشگاه در تجمعات روز دانشجو نشان از این دارد که آنان رهائی طبقه کارگر را، نه در آسمانها و نه توسط نیروهای آویزان به سرمایه داری؛ بلکه در همراهی و همگرائی با جنبش لایه ها و طبقات اجتماعی مردم جستجو می کنند.
ساعت ۱۲ ظهر روز شانزده آذر بیش از سیصد تن از فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر در پی مطالبات نامهی خود به ریاست دانشگاه، در مقابل درب حافظ این دانشگاه جمع شدند. نیروهای امنیتی با توسل به خشونت و پرتاب گاز اشک آور، فارغ التحصیلان را متفرق کردند. بنا به گزارشها سر یکی از معترضین در اثر خشونت نیروهای امنیتی دچار شکستگی شد. خبرها حاکی از این است که بیست و پنج نفر را بازداشت کرده اند.
محمد شباهتی دانشجوی انسانشناسی دانشکده علوم اجتماعی ظهر روز ۱۶ آذر توسط نیروهای حراست مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به نیروهای امنیتی تحویل داده شد.
زهرا جعفری دانشجوی ارشد رفاه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، که روز ۱۶ آذرماه در دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی ربوده شده بود، ساعاتی بعد آزاد شد.
امیرعلی نجار دانشجوی ورودی ۱۴۰۱ دانشکده نفت از ۲۴ آبان در بازداشت بوده و بدلیل عدم پیگیری نزدیکان خود همچنان در شرایط نامعلومی به سر میبرد.
ریحانه هادیپور دانشجوی ورودی ۹۷ کارشناسی و ارشد ۱۴۰۱ برق خواجه نصیر، چهارشنبه شانزدهم آذر با هجوم نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد.
زهرا شفیعزاده، دانشآموخته کارشناسی ارشد معماری و مرمت بناهای تاریخی دانشگاه هنر تهران و فعال میراث فرهنگی ایران که دوازده آذر در حوالی دانشگاه هنر بازداشت شده بود، شانزدهم آذر به قید وثیقه هفتصد میلیونی، از زندان قرچک آزاد شد.
سروناز احمدی، دانشآموخته کارشناسی ارشد مددکاری دانشگاه علوم بهزیستی(ولنجک) و فعال حقوق کودکان، شب شانزده آذرماه با قرار وثیقهی پانصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
امیررضا محمدی دهکردی دانشجوی مهندسی مواد دانشگاه خواجه نصیر ورودی ۹۹، هفتم آبان در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. این دانشجو با وجود پیگیریهای خانواده و البته بدون هیچگونه پیگیری از جانب دانشگاه خواجهنصیر همچنان در بند است و خبری از آزادی وی تا بدین لحظه در دست نیست.
سمیه دوستی دانشجوی ریاضیات و کاربردها دانشگاه خواجه نصیر، روز شانزده آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
محمد لاسجردی دانشجوی رشته برق دانشگاه علموفرهنگ ورودی ۹۷، شانزدهم آذر حوالی میدان انقلاب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
علیرضا میرعلی (سینا) دانشجوی ورودی ۹۹ رشته صنایع دانشگاه خواجه نصیر، هفدهم آذرماه روبروی خوابگاه توسط نیروهای امنیتی ربوده شد. گفته میشود نگهبان خوابگاه وی را از خوابگاه بیرون کرده و سپس در بیرون خوابگاه مورد بازداشت قرار گرفته است.
شهابالدین هاشمی، دانشجوی ساکن خوابگاه شهید همت دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی رشته حقوق، خود را به دار آویخت. وی شبها در نمازخانه خوابگاه اقامت داشت.
آرمیتا پاویر، دانشجوی زیست سلولی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که نهم آبان مقابل دانشگاه بازداشت شده بود، به قید وثیقهی دویست و پنجاه میلیونی از زندان تبریز آزاد شد. آرمیتا بدلیل اعتصاب غذای خشک خود در اعتراض به بازداشت خود، در شرایط جسمانی خوبی قرار ندارد.
محمد امامی دانشجوی کارشناسی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی ورودی ۹۸ و عضو سابق شورای انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی، پنجم آذرماه در شهر پاوه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
الهه اجباری دانش آموخته علوم تربیتی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، همزمان با اولین روز اعتصابات سراسری، چهاردهم آذرماه ناپدید شده و تا به امروز، هیچ خبری از وی در دست نیست.
امیرمسعود جوزدانی دانشآموخته کامپیوتر پردیس فارابی دانشگاه تهران، روز دهم آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده است.
محمدامین عربسالاری دانشجوی رشته بازیگری دانشگاه آزاد تهران مرکز، بیست و نهم آبان حوالی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
سینا میرعلی دانشجوی صنایع دانشگاه خواجهنصیر که بیست و هشتم آبان توسط نیروهای بسیج به گونهای مورد ضرب و شتم قرار گرفته که فکاش شکسته بود و امکان صحبت و خوردن غذا برای وی مقدور نبود و در شرایطی که تنها امکان مصرف مایعات داشت، هفدهم آذر با همدستی حراست، در مقابل خوابگاه توسط نیروهای امنیتی ربوده شد.
امین درزی دانشجوی دکترای علوم دامی (گرایش تغذیه دام) دانشگاه فردوسی مشهد که در جریان تجمع روز دانشجو، با ضربهی سهمگین نیروهای حراست به سرش، لحظاتی بیهوش شده بود و همانروز به کمک دانشجویان توانست از مهلکه بگریزد، هفدهم آذر هنگام خروج از دانشگاه توسط افرادی مجهولالهویه ربوده شد.
فرزاد مرزباني دانشجوي ترم آخر مهندسي مكانيك دانشگاه پيام نور شميرانات، ششم مهرماه مقابل وزارت كشور حين بازگشت از كلاس زبان توسط نیروهای امنیتی ربوده شد و بعد از سه ماه بلاتكليفي و فشار به خانواده، هشتم آذر به حکم قاضی مظلومی در شعبه ۲۹ دادسرای انقلاب، به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به سه سال حبس محکوم شد.
سجاد هاشمینژاد دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه خلیجفارس بوشهر که سی ام مهرماه بازداشت شده بود، امروز به قید وثیقه هفتصد میلیونی از بازداشتگاه مرکزی شیراز آزاد شد.
نيلوفر نجفپور دانشجوی محيط زيست دانشگاه کردستان ورودی ۹۹، پنجم آذر، یکی از نیروهای حراست به نام پرویز محمودی گوشی وی را گرفته و محتوای گوشی را بررسی و سپس تحویل حراست میدهد. روز بعد مورخ ششم آذر، با همکاری دکتر قادرزاده رئیس دانشگاه و سمیعیفر رئیس حراست، این دانشجو به هنگام خروج از دانشگاه توسط نیروهای لباسشخصی ربوده شده است. نیلوفر مبتلا به بیماری ام اس است و با گذشت حدود دو هفته هیچ خبری از وی در دست نیست و خانوادهی او تحت فشار نهادهای امنیتی هستند.
آناهیتا هاشمیپور، دانشجوی ورودی ۱۴۰۰ کارشناسی روانشناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران که دوازدهم مهر مقابل درب خوابگاه توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، روز چهارده آذر به قید وثیقه آزاد شد.
دکتر ابوالفضل شایان مدیر گروه رشته تربیت بدنی دانشگاه جهرم، با حکم تعلیق به تاریخ یازدهم آبان، از حضور در دانشگاه و هرگونه فعالیت آموزشی منع شد. گفته میشود رونوشت حکم به خود استاد داده نشده و طبق همان رویکرد غیرقانونی در برخورد با دانشجویان، این حکم به وی شفاها اعلام شده و حقوق وی از آن تاریخ منقطع شده است.
محمدپارسا قاسمیراد، دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع دانشگاه تهران مرکز (واحد پونک) ورودی ۹۹، شامگاه بیست و هفتم مهر حوالی منزل خود بازداشت و به زندان فشافویه منتقل شده است. این دانشجو با وجود گذشت پنجاه و یک روز، همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر میبرد و خبری از آزادی او در دست نیست. جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با نوشته از همه دانشگاهیان درخواست کرده اند که به یاری محمدپارسا بشتابند.
عباس گلشنی دانشجوی معماری دانشگاه فردوسی مشهد ورودی ۹۷، بیست و د وم مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است و همچنان با وجود گذشت ۵۶ روز، خبری از آزادی وی در دست نیست.
علیمحمد نظری شیاسی، دانشجوی کارشناسی آمار دانشگاه صنعتی اصفهان و اهل چهارمحال بختیاری، شامگاه سی و یکم شهریور در میدان انقلاب اصفهان با ضرب و شتم شدید بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است.
کیمیا کریمی دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه خواجه نصیر ورودی ۹۹ و عضو تیم والیبال این دانشگاه، شانزدهم آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
ایمان نوابی رزیدنت سال چهارم جراحی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، چهاردهم آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
حسین محمدی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد شهری دانشگاه هنر اصفهان، هشتم آبان ۱۴۰۱ طی مراجعهی خود به دانشگاه دورهی کارشناسیاش( دانشگاه هنر تبریز) جهت دریافت مدارک آموزشی، مقابل سلف دانشگاه بازداشت شده و به زندان مرکزی تبریز منتقل شده است. اکنون با وجود گذشت ۴۱ روز از بازداشت بیدلیل این دانشجو، همچنان خبری از آزادی وی در دست نیست.
مهدیه سلیمانی دانشجوی رشتهی بازیگری دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک و ورودی ۹۷، هفدهم آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
محمدرضا راستی دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد ورودی ۹۷ که ساعت نه صبح اول آذر طی یورش نیروهای اطلاعات سپاه به منزل خود بازداشت شده بود، با گذراندن یازده روز انفرادی و بازجویی، صبح شنبه دوازدهم آذرماه به زندان مرکزی یزد منتقل شد. گفته میشود برای این دانشجو پروندهی سنگینی ساخته و پرداخته شده و همچنان خبری از تعیین وضعیت وی، وجود ندارد.
ابوالفضل بیدوکی دانشجوی مهندسی صنایع و مصطفی موسوی دانشجوی مدیریت گردشگری دانشگاه یزد و ورودی ۱۴۰۰ که ظهر پنجشنبه سوم آذرماه توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده بودند، روز پنجشنبه دهم آذر پس از گذراندن مراحل بازجویی به زندان مرکزی یزد منتقل شدند.
نگار طاووسی دانشجوی آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد تهران واحد علوم تحقیقات، بیست و یکم آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.
محمدصدیق امیری ، استاد و عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد سنندج، شانزدهم آذر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.